А якими ви користуєтесь консервантами для зберігання плющеного вологого зерна кукурудзи? Наразі це питання набуває все більшої актуальності, бо саме від якісного та поживного корму залежать продуктивність корівок, витрати на зберігання кормів, якість молочних продуктів та інше, а отже і прибутки в молочній галузі.
Науковці лабораторії пробіотиків ІСМАВ НААН займаються вивченням та дослідженням пробіотичних бактерій, їх впливом на формування угруповання мікроорганізмів та мікробіологічних процесів при консервуванні зерна кукурудзи. В результаті досліджень були виділені пробіотичні штами Bacillus subtilis ВРТ-B1 та Lactobacillus plantarum КТ-L18/1 до мікроміцетів, ізольованих з вологого плющеного зерна кукурудзи.
При виробничому випробуванні встановлено, що:





Таким чином, заготівля плющеного зерна кукурудзи з пробіотичними штамами Bacillus subtilis ВРТ-B1 та Lactobacillus plantarum КТ-L18/1, що мають антифунгальні властивості, запобігає інтенсивному розвитку мікроміцетів, гнильних мікроорганізмів і сприяє кращій аеробній стабільності корму упродовж 14 діб після доступу повітря під час відкриття корму.