Днями наш Інститут з робочим візитом відвідала делегація графства Кент (Великобританія) у складі голови Ради графства Роджера Гофа й радника Ради Джордана Міда у супроводі представників Чернігівської обласної військової адміністрації на чолі з начальником ЧОВА В’ячеславом Чаусом. Наша установа була одним з багатьох місць відвідання делегації під час їхнього триденного насиченого перебування на Чернігівщині. Цей візит є, свого роду, реалізацією домовленостей, досягнутих під час попереднього відвідання Інституту Джорданом Мідом.
​Директор Інституту Анатолій Москаленко ознайомив пана Гофа з напрямками діяльності нашої установи, зі здобутками та проблемами, можливими напрямами співпраці та результатами у частковому відновленні життєдіяльності Інституту, яких удалося досягнути за час після візиту пана Міда. Потім гості відвідали наші наукові підрозділи. Завідувачка лабораторії пробіотиків Наталія Кравченко ознайомила їх з науковими та практичними аспектами роботи колективу й розробками, які широко впроваджуються в сільськогосподарське виробництво. Національне надбання – Колекцію корисних ґрунтових мікроорганізмів представила завідувачка сектору Юлія Воробей.
​Після цього в залі засідань Інституту відбулася зустріч делегації з бізнесовими колами Чернігівщини. В’ячеслав Чаус, зокрема повідомив, що відбулося підписання Меморандуму про взаємопорозуміння щодо співпраці між Чернігівською областю та графством Кент. У свою чергу Роджер Гоф презентував присутнім графство Кент та окреслив сфери бізнесу, які можуть бути перспективними для співпраці. Нас особливо зацікавило те, що одним із важливих секторів економіки графства є сільське господарство. Директор Департаменту економічного розвитку ЧОВА Олександра Хомик представила економічний потенціал області. Більш детально про роботу агропромислового комплексу регіону у воєнний час розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ЧОВА Олег Крапивний. Присутні представники бізнесу Чернігівщини коротко презентували свої підприємства та бажані напрями співпраці. В процесі обговорення наші науковці висловили пропозиції щодо спільних досліджень з науковими установами аграрного профілю графства Кент та взаємодії з сільськогосподарськими товаровиробниками. Зацікавленість, яку проявили гості до наших наукових досліджень та практичних розробок дає велику надію на подальшу плідну співпрацю.