На початку липня 2021 року в нашому Інституті відбулося виїзне засідання методичної комісії з приймання польових дослідів, закладених в межах виконання завдань програм наукових досліджень НААН на дослідних полях в місті Чернігові та Відділ наукового забезпечення агропромислового виробництва ІСМАВ НААН (с. Прогрес, Козелецького району).
У поточному році співробітники установи виконують 19 завдань, з яких 11 – фундаментальні, 8 – прикладні.
Методична комісія перевіряла відповідність методики закладання дрібноділянкових, польових та стаціонарних дослідів та умови їх проведення; відповідність технічним завданням на виконання науково-дослідних робіт, робочим програмам та календарним планам. Члени комісії активно задавали питання, на які отримували вичерпні відповіді виконавців завдань.
Комісією в цілому ухвалено, що всі представлені досліди з виконання завдань ПНД НААН відповідають методиці дослідної справи, проводяться згідно з робочими програмами та календарними планами, знаходяться у хорошому стані та прийняті.
Приймальною комісією також було оглянуто насіннєві посіви озимих та ярих культур, що вирощуються на полях Інституту. Сподіваємося на хороший урожай!