Сьогодні в нашому Інституті в он-лайн режимі відбулась ХІV Наукова конференція молодих вчених “Мікробіологія в сучасному сільськогосподарському виробництві” за такими напрямками роботи:
🌱Загальна мікробіологія;
🌱Ґрунтова мікробіологія;
🌱Мікробіологія кормів;
🌱Вірусологія рослин і тварин;
🌱Мікробні препарати в рослинництві та тваринництві;
🌱Захист рослин від хвороб і шкідників;
🌱Біотехнології в сільському господарстві;
🌱Екологія мікроорганізмів;
🌱Аграрна економіка.
В заході взяли участь як науковці нашого Інституту та інститутів системи НААН, так і науковці Національного університету біоресурсів і природокористування України, Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, Центру освіти «Оптіма», Державного вищого навчального закладу «Приазовський Державний Технічний Університет», Сумського національного аграрного університету.

Відкрили конференцію голова Ради молодих вчених ІСМАВ НААН Ганна Цехмістер та заступник директора з наукової та інноваційноїдіяльності Юрій Халеп. На пленарному засіданні виступили доктор сільськогосподарських наук, професор, член-кореспондент НААН, завідувач кафедри екобіотехнології та біорізноманіття НУБіП України Микола Патика та доктор біологічних наук, головний науковий співробітник лабораторії рослинно-мікробних взаємодій ІСМАВ НААН Євгеній Копилов. Була представлена постерна сесія та на секційних засіданнях заслухано доповіді молодих науковців.

Кращі роботи відзначено нагородами:

🏅Премію імені М.В. Рево отримала Анна Кислинська за доповідь на тему «Сукцинатдегідрогеназна активність Chaetomium cochliodes».

🏅Премію ім. О.О. Берестецького отримала Тетяна Булигіна за доповідь на тему «Біологічна активність та структурні особливості ліпополісахаридів Pantoea agglomerans».

🏅Дипломи за кращу наукову доповідь практичного спрямування отримали Ганна Вовк за доповідь на тему «Дослідження впливу гідролітичних ферментів з протеолітичною та ксилолітичною активністю на ефективність пресового вилучення олії з гарбузового насіння» та Ольга Бредюк за доповідь на тему «Використання об’єктів права інтелектуальної власності – невід’ємна складова сучасної економіки».

За результатами участі у конференції всі учасники отримали сертифікати та видано збірник матеріалів конференції.
Матеріали конференції: https://ismav.com.ua/konferenciya-2020/