Шановні друзі! Раді повідомити, що робота нашого Інституту поступово відновлюється.
Незважаючи на те, що всі корпуси та техніка були пошкоджені, а лабораторний корпус знаходився в епіцентрі бойових дій по захисту Чернігова, наші мужні колеги постійно забезпечували охорону та збереження майна, за що їм щира вдячність.
На даний час корпуси та лабораторії Інституту прибрані та підготовлені до роботи (наскільки це можливо).
З начальником відділу сільськогосподарської мікробіології та завідувачами лабораторій узгодили основні питання відновлення роботи нашої наукової установи. Зокрема, обговорено стан виконання науково-дослідних робіт, методичні аспекти проведення досліджень, а також можливі корективи робочих програм і планів у зв’язку з воєнним станом, який введений після повномасштабного російського вторгнення в Україну. Особлива увага приділена проведенню польових дослідів на дослідних полях в м. Чернігів (розмінування полігону, матеріальне забезпечення тощо). Дещо з запізненням (через пошкодження техніки, відсутності запчастин, недостачі паливо мастильних матеріалів тощо) проводиться підготовка грунту та закладання стаціонарного досліду з ПНД “Сільськогосподарська мікробіологія”.
Колеги з Відділу наукового забезпечення агропромислового виробництва успішно провели роботи по підготовці до закладки дослідів, розпочали весняно-польові роботи та заклали досліди з виконання завдань з ПНД НААН 25 “Кормовиробництво” (селекція люпину) та ПНД НААН 17 “Генетичні ресурси рослин” (колекція люпину). Посіяно люпин вузьколистий сорту “Локомотив” (еліта), люпин білий сорту “Щедрий 50” (с/еліта) та люпин жовтий “Золотий купол” (с/еліта). Також посіяно селекційний розсадник другого року та колекційний розсадник люпину білого (ручні посіви) 750 ділянок (1,8 м кв. кожна).
В зв’язку з воєнним станом і наявним залишком коштів на рахунках Інституту, переглянуті умови оплати праці співробітників та визначені основні напрями надходження спецкоштів на кінець другого-третій квартали поточного року.
Дякуємо всім співробітникам, які недивлячись на дуже непрості умови сьогодення активно і творчо працюють виконуючи свої функціональні обов’язки! Спасибі Збройним силам України та іншим силовим структурам  за можливість працювати в нескореному місті-герої Чернігові!