За ініціативою Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації 29 березня 2016 року в Борзнянському районі проведено нараду з питань підготовки до весняно-польових робіт, заготівлі та ефективного використання кормів. В роботі прийняв участь заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний.

Розпочав роботу наради заступник голови районної ради Андрій Козішкурт, який охарактеризував стан галузі сільського господарства району за 2015 рік та запросив аудиторію до плідної роботи.

Продовжив нараду заступник директора з наукової та інноваційної діяльності Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН України Анатолій Москаленко, який розказав про інноваційні розробки вчених інституту. Він акцентував увагу присутніх на використанні мікробних препаратів землеудобрювальної та захисної дії, біологічних консервантів та високоякісного насіння ярих культур. Навів численні приклади високоефективного застосування наукових розробок чернігівських мікробіологів.  Зокрема, в Борзнянському районі активно впроваджують препарати інституту ДП ДГ «Іванівка» НААН, СТОВ «Дружба», ТОВ «Прохорське».

Завідувач лабораторії землеробства та насінництва ІСМАВ, кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Володимир Бардаков зупинився на особливостях догляду за озимими культурами з урахуванням кліматичних умов поточного року. Він зокрема підкреслив важливість ранньовесняного підживлення озимих культур та його відмінності залежно від виду озимих та їх стану. Також він наголосив на необхідності чіткого дотримання технологічних операцій вирощування сільськогосподарських культур. Володимир Бардаков запропонував слухачам конкурентоспроможне насіння сільськогосподарських культур акцентуючи увагу присутніх на насінні вівса, жита, люпину та пшениці.

Олег Крапивний у своєму виступі акцентував увагу на заготівлі якісних кормів, адже це запорука ефективного ведення галузі тваринництва. Тому він закликав учасників зібрання вживати всіх необхідних організаційних, технологічних, фінансових заходів по заготівлі якісних кормів.

Підводив підсумки наради в.о. начальника управління агропромислового розвитку Борзнянськаї районної державної адміністрації Андрій Ярошенко, який зазначив, що спільна праця виробничників і науковців приведе до плідного результату.