За ініціативою Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації 24 березня 2016 року в Новгород-Сіверському районі проведено нараду з питань підготовки до весняно-польових робіт, заготівлі та ефективного використання кормів. В роботі наради прийняли участь заступник директора з наукової та інноваційної діяльності інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН України кандидат економічних наук, доцент Анатолій Москаленко, завідувач лабораторії землеробства та насінництва, кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Володимир Бардаков, начальник відділу тваринництва Департаменту агропромислового розвитку ОДА Віктор Олексенко.

Розпочав роботу наради Анатолій Москаленко, який розповів присутнім про конкурентоспроможні технології виробництва сільськогосподарської продукції і про роль інноваційних розробок науковців інституту в  аграрних технологіях. Він звернув увагу на значні невикористані резерви у співпраці аграріїв району з науковцями ІСМАВ.

Володимир Бардаков  запропонував слухачам конкурентоспроможне насіння ярих культур. акцентуючи увагу присутніх на насінні вівса, жита, люпину та пшениці.

Віктор Олексенко у своєму виступі акцентував увагу на заготівлі якісних кормів, адже це запорука ефективного ведення галузі тваринництва.

Його доповідь доповнив представник компаній ТОВ «Пьотінгер-Україна, що розвинув тему успішної заготівлі грубих кормів високопродуктивною технологією.

В ході наради було продемонстровано відео всіх етапів заготівлі якісного сінажу з люцерни, з використанням консерванту чернігівських мікробіологів, в ПСП «Пісківське» Бахмацького району.

Підводячи підсумки наради, перший заступник голови райдержадміністрації Руслан Веремієнко в режимі діалогу поспілкувався з керівниками сільськогосподарських підприємств і висловив сподівання на подальшу дієву співпрацю аграріїв району з чернігівськими науковцями-мікробіологами.