11 березня 2016 року відбулась нарада з питань підведення підсумків за 2015 рік та підготовка до проведення комплексу весняно-польових робіт в Ічнянському районі.

В нараді взяли участь виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Олександр Бондар, начальник управління агропромислового розвитку Ічнянської райдержадміністрації Олександр Кутовий, який охарактеризував стан галузі сільського господарства району за 2015 рік, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний, представники Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН України: заступник директора з наукової та інноваційної діяльності, кандидат економічних наук, доцент Анатолій Москаленко, головний науковий співробітник, доктор сільськогосподарських наук, член-кореспондент НААН Олександр Бердніков, завідувач лабораторії землеробства та насінництва, кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Володимир Бардаков.

Розпочав роботу наради Анатолій Москаленко, який розповів присутнім про застосування інноваційних розробок інституту в сучасних аграрних технологіях. Він акцентував увагу присутніх на використанні мікробних  препаратів землеудобрювальної та захисної дії, біологічних консервантів та навів численні приклади високоефективного застосування наукових розробок чернігівських мікробіологів. Зокрема, в Ічнянському районі активно впроваджують препарати інституту СТОВ «Крупичпільське», ПП «Гмирянське», ПрАТ «Кремінь», ТОВ «Берегиня», ФГ «Лан».

Олександр Бердніков зупинився на особливостях  догляду за озимими культурами з урахуванням кліматичних умов поточного року. Він зокрема підкреслив важливість ранньовесняного підживлення озимих культур та його відмінності залежно від виду озимих та їх стану. Також він наголосив на необхідності чіткого дотримання технологічних операцій вирощування сільськогосподарських культур.

Володимир Бардаков запропонував слухачам конкурентоспроможне насіння сільськогосподарських культур акцентуючи увагу присутніх на насінні вівса, жита, люпину та пшениці.

Олег Крапивний у своєму виступі зупинився на заготівлі якісних кормів, адже це запорука ефективного ведення галузі тваринництва, тому закликав учасників зібрання приймати всіх необхідних організаційних, технологічних, фінансових заходів по заготівлі якісних кормів.

Підводячи підсумки наради, в.о. голови райдержадміністрації Олександр Бондар  висловив сподівання на подальшу дієву співпрацю аграріїв району з науковцями, звернув увагу керівників сільгосппідприємств на необхідності застосування в практиці сільськогосподарського виробництва сучасних інноваційних розробок науковців ІСМАВ НААНУ.