З 7 по 11 червня 2017 року в Києві на території НК «Експоцентр України» відбувалася грандіозна виставкова подія – «Агро-2017», яка по праву вважається головною сільськогосподарською виставкою року.

Інститут щороку бере участь у подібних заходах. Цього року наші розробки експонувалися в двох місцях: традиційно – в складі загальної експозиції НААН і додатково – на алеї виробників органічної продукції.

Пропозиції чернігівських мікробіологів для аграріїв були представлені усім спектром біопрепаратів Інституту, науково-практичними та методичними розробками. Багаточисельні відвідувачі експозицій Інституту жваво цікавилися практичними питаннями застосування мікробних препаратів, їх сумісності з синтетичними агрохімікатами, ціновими аспектами та кінцевим економічним ефектом – запаси роздаткових матеріалів «танули» на очах. Причому, інтерес був як до актуальних по сезону продуктів – розробки для кормовиробництва, обробки сільськогосподарських культур по вегетації, для озимини, так і до препаратів для ярих культур, що закладає підвалини для майбутньої співпраці.

Підвищений, у порівнянні з попередніми роками, інтерес до наших експозицій з боку відвідувачів (представників як органічного, так і традиційного секторів АПК усіх регіонів країни) засвідчив зростання розуміння сільськогосподарськими товаровиробниками необхідності застосування досягнень, зокрема мікробіологічної науки, їх екологічної та економічної ефективності.

По закінченні виставки внесок науковців Інституту в розвиток вітчизняного сільського господарства був відзначений Почесною грамотою й дипломом Мін АПК та НААН і золотою медаллю в номінації «Наукові розробки для агропромислового виробництва».