25 червня 2019 року начальник відділу ЕІВМІ та ОПНК Олена Клименко, завідувач лабораторії землеробства та насінництва відділу наукового забезпечення АПВ Володимир Бардаков, завідувач полігоном ІСМАВ НААН Михайло Семенченко взяли участь у Всеукраїнському Дні поля 2019, який пройшов на базі «Виставково-інноваційного центру НААН України» (с. Ксаверівка-2 Васильківського р-ну Київської обл.)
В заході взяли участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Топчій, Президент НААН Ярослав Гадзало, народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, науково-дослідних інститутів, сільгосппідприємств та громадськості.
Учасники мали змогу ознайомитись з сортами озимих та ярих зернових культур, картоплі, лікарських рослин, а також кормових, круп’яних, олійних, біоенергетичних культур, сої, цукрових, кормових та столових буряків, соняшнику, кукурудзи, сорго. Цього року на полях Центру закладено демонстраційні насадження плодово-ягідних культур на зрошенні: яблуні, груші, сливи, вишні, черешні, смородини чорної та червоної, аґрусу, жимолості, ожини, малини, лохини та суниці.
Всіх учасників було проінформовано з питань сталого розвитку систем землеробства, раціонального упорядкування території, оптимізації структури посівів сільськогосподарських культур, впровадження сучасних раціональних сівозмін, систем обробітку ґрунту, розробки і застосування науково обґрунтованих систем удобрення, вибору найпродуктивніших сортів і гібридів, адаптованих до конкретних умов вирощування з урахуванням їх генетичних особливостей.