«Всім привіт! Я Василий Сидоренко, аспірант лабораторії ґрунтової мікробіології ІСМАВ НААН. У школі цікавився природничими науками, тому вирішив навчатися за спеціальністю «біологія» в Національному Університеті «Чернігівський Колегіум» ім. Т.Г. Шевченка. В 2017 році, ще під час навчання в університеті, влаштувався на роботу в ІСМАВ НААН на посаду мікробіолога, де працював з газовими хроматографами. А вже у 2019 році вступив до аспірантури.
ІСМАВ НААН розробляє та впроваджує мікробні препарати в сільськогосподарське виробництво, які демонструють свою ефективність у підвищенні урожайності сільськогосподарських культур та користуються попитом серед сільгоспвиробників. У той же час в Україні та Європі активно розвивається органічне виробництво, під час якого, на відміну від звичайного, не використовуються мінеральні добрива та пестициди. Тому, мета мого дисертаційного дослідження дізнатися на скільки і чому змінюється приживаність та ефективність корисних мікроорганізмів при використанні їх з органічними добривами – соломою, сидератами, гноєм та їх поєднанням. На базі ІСМАВ НААН я маю змогу проводити всебічний аналіз зразків з польових та вегетаційних дослідів різними методами: мікробіологічними, хроматографічними (визначення кількості закису азоту та вуглекислого газу), агрохімічними та іншими. Відбувається це під керівництвом доктора сільськогосподарських наук Віталія Волкогона та за активної підтримки співробітників лабораторії ґрунтової мікробіології.
Моєю метою є успішний захист дисертаційної роботи, навчання методам практичної мікробіології та агрономії, подальші наукові дослідження в ІСМАВ НААН.
Запрошую всіх, кого цікавлять мікроорганізми та агрономія приєднатися до когорти молодих вчених нашого Інституту!
🔎 Детальніше про Аспірантуру ІСМАВ НААН: https://ismav.com.ua/aspirantura/