В Інституті відбулися засідання вченої ради та координаційно-методичної ради, на яких були затверджені теми дисертаційних досліджень аспірантів першого року навчання та звіти керівників науково-дослідних завдань за цей рік.
У звітах було відмічено високий рівень виконання всіх досліджень згідно технічним завданням, а в темах дисертаційних досліджень відмічені новизна та перспективність. Тому всі звіти були затверджені, а виконавці отримали слушні поради колег-науковців для подальшої роботи.
Нагадаємо, що в цьому році була започаткована нова ПНД НААН 08 “Оптимізація біологічних процесів в агроекосистемах для забезпечення ефективного, екологічно збалансованого аграрного виробництва”
(“Сільськогосподарська мікробіологія”) на 2021‑2025 рр., яка включає 5 завдань першого рівня та 18 завдань другого рівня, з них фундаментальних – 12, прикладних – 6. Також науковці нашого Інституту беруть участь у виконанні ПНД НААН 17 «Формування та використання банку генетичних ресурсів рослин» (Генетичні ресурси рослин) та ПНД НААН 25 «Кормовиробництво та технології отримання високоякісної продукції для тваринництва» (Кормовиробництво), які координують інші наукові установи НААН.
Незважаючи на відсутність належного фінансування, недостатню забезпеченість науковими кадрами, пандемію та інші чинники, співробітники нашого Інституту продовжують виконання всіх поставлених задач та підготовку наукових кадрів через аспірантуру для подальшого розвитку науки в нашій країні.