27 листопада у Департаменті розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської облдержадміністрації відбулося засідання конкурсної комісії з організації проведення та визначення переможця конкурсу «Краща інноваційна розробка», де було підведено підсумки ІІ етапу конкурсу. У роботі засідання, як член комісії, взяв участь заступник директора з наукової роботи Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН С.Ф.Козар.

З цікавими доповідями виступили науковці Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН: зав. лабораторії пробіотиків Кравченко Н.О. представила розробку «Біологічний консервант Субтікон – ефективний засіб для підвищення якості та терміну зберігання плющеного вологого зернофуражу», а старший науковий співробітник лабораторії рослинно мікробних взаємодій Цехмістер Г.В. представила «Новий штам Trichoderma viride – ефективний засіб захисту сільськогосподарських рослин від збудників хвороб та підвищення їх продуктивності».

Також доповіли про свої інноваційні розробки представники Національного університету «Чернігівська політехніка», Відокремленого підрозділу НУБІП «Ніжинський агротехнічний інститут», ПП «НВФ «Регмік», ТОВ «НВП «Метекол».

Результати конкурсу будуть оголошені пізніше.