На засіданні Вченої ради, яке пройшло 26 березня 2021 року в нашому Інституті було розглянуто ряд питань:
1. Звіт заступника директора з наукової та інноваційної діяльності Юрія Халепа про виробничу перевірку та впровадження наукових розробок ІСМАВ НААН у 2020 р. та заходи щодо збільшення позабюджетних надходжень до спеціального фонду у 2021 р.
2. Звіт заступника директора з наукової роботи Сергія Козара про стан публікаційної активності співробітників у 2020 р. і заходи щодо його покращення у 2021 р.
3. Звіт головного бухгалтера Олександра Христенка про фінансово-економічну діяльність Інституту в 2020 р. (ефективне та цільове використання бюджетних коштів), стан бюджетного фінансування НДР та надходження спецкоштів у 2021 р.
4. Звіт завідувача підрозділу організаційного забезпечення та впровадження наукових розробок Михайла Семенченка про виконання Програми виробничої діяльності на полігоні ІСМАВ для забезпечення бездефіцитного балансу фінансів і ефективного використання землі у 2020 р. та план на 2021 р.
5. Прийнято рішення подати клопотання до МОН щодо утворення разової спеціалізованої вченої ради для захисту дисертації Ольги Логоши на тему «Особливості симбіотичних взаємовідносин Mesorhizobium ciceri з рослинами нуту в агроценозах Полісся та Степу України» за спеціальністю 201 “Агрономія”.
6. Затверджено результати конкурсу на заміщення вакантної посади завідувача лабораторії екології ґрунтових мікроорганізмів ІСМАВ НААН: переможець кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Іван Пищур.
7. Затверджено зміни до навчального плану за освітньо-науковою програмою “Сільськогосподарська мікробіологія”.
В результаті обговорення всі питання знайшли позитивні відгуки колег та були затверджені. Найбільш тривалим і активним був розгляд першого питання. Грунтовне і зацікавлене його обговорення дозволило сформувати дієві пропозиції по збільшенню обсягів комерціалізації наукових розробок.
Директор Інституту Анатолій Москаленко висловив слова подяки Любові Токмаковій, яка тривалий час очолювала лабораторію екології грунтових мікроорганізмів і побажав творчої наснаги на нові наукові здобутки!
В роботі Вченої ради прийняв участь заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко, який відмітив важливу роль нашої наукової установи для розвитку АПК регіону і держави загалом, особливо зі стратегічною орієнтацією на “зелений курс” розвитку економіки ЄС і України зокрема. В кінці виступу він за багаторічну сумлінну працю вручив начальнику відділу сільськогосподарської мікробіології, доктору сільськогосподарських наук, професору, академіку НААН Віталію Волкогону Почесну грамоту Чернігівської ОДА.