23 квітня 2019 р. в ІСМАВ НААН відбулась зустріч з членами Громадської організації «Спілка жінок Чернігівщини», головою якої є Ирина Дорожкина (Irina Dorozhkina).
Директор Інституту Анатолій Москаленко розповів про основні напрями діяльності, міжнародні зв’язки та впровадження наукових розробок у сільськогосподарському виробництві, зокрема, органічному, які привернули увагу аудиторії.
Про напрями наукової діяльності доповів заступник директора з наукової роботи Сергій Козар.
З особливостями створення мікробних препаратів учасників зібрання ознайомила завідувач лабораторії рослинно-мікробних взаємодій, доктор біологічних наук Олена Надкернична.
З напрямами наукових досліджень, проблемами та перспективами розвитку закладу ознайомили члени Ради молодих вчених та спеціалістів Інституту: старший науковий співробітник лабораторії рослинно-мікробних взаємодій Анна Кислинська, старший науковий співробітник лабораторії ґрунтової мікробіології Мирослава Гаценко(М’ягка) та молодший науковий співробітник лабораторії екологічного землеробства Любов Шевченко.
В ході зустрічі учасники обговорили напрями подальшої співпраці, ознайомилися з архітектурою будівлі та історією створення Інституту. Учасники, також, відвідали лабораторію пробіотиків та Колекцію корисних ґрунтових мікроорганізмів, яка має статус Національного надбання.