Двохденний семінар «Можливості реалізації проектів міжмуніципального співробітництва за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС: особливості написання проектів регіонального розвитку» відбувся на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій 3-4 жовтня 2019 року.

Директор Центру Володимир Бойко фахово й детально ознайомив слухачів з вимогами до написання проектів та механізмом і порядком їх розробки. Дуже корисним було поєднання  теоретичної частини із практичними вправами. Усі слухачі були розподілені по фокус-групах для розробки основних складових конкретних проектів і отримали можливість не тільки набути практичних навичок, а й відчути дух командної роботи.

Заступник директора Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН з наукової та інноваційної діяльності Юрій Халеп взяв учать у навчанні з метою розробки проектів застосування наукового потенціалу Інституту для цілей розвитку регіонів Чернігівщини