Директор Інституту Анатолій Москаленко підписав Меморандум про співпрацю з міжнародною неурядовою громадською організацією «ZOA Stichting Ukraine».
На зустрічі делегацій перед підписанням Анатолій Москаленко детально ознайомив гостей з напрямами діяльності Інституту, нашими науковими розробками, сучасним станом і проблемами та перспективами розвитку. У свою чергу на зібранні з представниками трудового колективу Інституту з нагоди підписання Меморандуму, керівник делегації гостей Ернесті Крістоф Готтфрід Франц розповів про свою гуманітарну організацію, яка була створена 50 років тому в Нідерландах і здійснює свою діяльність в 15 країнах світу, надаючи найбільш вразливим категоріям населення екстрену термінову допомогу пов’язану зі стихійними лихами та військовими конфліктами. З квітня минулого року організація працює в Закарпатській області, з часом поширивши свою діяльність на Миколаївську, Херсонську та Чернігівську області. В поточному році допомога населенню складає близько 7 млн євро, на наступний рік планується 7-10 млн євро.
Інститут започаткував свою співпрацю з організацією в минулому місяці, взявши участь в одному з її проєктів щодо обґрунтування параметрів допомоги соціально вразливим групам Чернігівської області, зокрема внутрішньо переміщеним особам. Обидві сторони залишились задоволеними результатами співпраці, тому, з метою створення умов для її розширення і вирішили укласти зазначений Меморандум.
Меморандумом передбачається координація та співпраця у проєктах з грантової підтримки мікробізнесу, визначенні оцінки потреб вразливого населення області, взаємодія у плануванні та реалізації спільних проєктів тощо. Також передбачається співпраця по реалізації проєктів з грантової підтримки відновлення і розвитку нашої наукової установи, партнери допоможуть здійснити пошук потенційних інвесторів на вищевказані цілі.
Зустріч з представниками трудового колективу пройшла в доброзичливій невимушеній атмосфері.