5 березня 2019 року на базі нашого Інституту відбувся Науково-практичний семінар “Наукові розробки вчених-мікробіологів в інноваційних технологіях виробництва сільськогосподарської продукції”.
В роботі семінару взяли участь представники органів державного управління у сфері АПК, науковці, керівники та спеціалісти сільськогосподарських підприємств. Також, на заході були присутні представники аграріїв Болгарії (АД “Екані”), яких привела в Чернігів зацікавленість в розробках науковців Інституту.
Спікери-науковці ознайомили присутніх зі значним практичним потенціалом застосування засобів біологізації в сучасних аграрних технологіях, як в плані підвищення продуктивності виробництва і якості продукції та збереження довкілля, так і в плані значного економічного ефекту від їх використання.
Представники передових господарств області розповіли про власний досвід успішної співпраці з Інститутом, наголосивши, що ефект може бути досягнутий лише за умови правильного застосування біологічних препаратів та висловили низку практичних порад і побажань науковцям щодо удосконалення їхніх розробок. Зокрема, керівник одного з найкращих господарств України – ПСП «Пісківське» Бахмацького району Валерій Колоша, який виступив модератором одного із блоків семінару, наголосив, що настав вік і час біологічних препаратів.
Значна кількість запитань і реплік, подекуди доволі гострих, підкреслила зацікавленість учасників семінару в обговорюваних темах.
Також присутні отримали багато корисної та актуальної інформації від провідних фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.
Підсумки роботи семінару підвів директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації Юрий Вадимович Ткалич, наголосивши на великій користі від таких зустрічей та необхідності подальшого розвитку співпраці науки й виробництва.