01 березня 2016 року в Ніжині проведено розширене засідання колегії райдержадміністрації, на якому були підведені підсумки роботи аграрної галузі району у 2015 році за участю кандидата економічних наук, доцента, заступника директора з наукової та інноваційної діяльності  Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН України Анатолія Москаленка та начальника відділу землеробства, інженерно-технічного забезпечення та безпеки праці Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександра Щербатого.

Головуючий на засіданні голова райдержадміністрації В’ячеслав Івашин акцентував увагу присутніх на тому, що по виробництву зернових та зернобобових культур Ніжинський район входить у п’ятірку кращих по області.

Заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Марія Носенко доповіла про підсумки роботи агропромислового комплексу району у 2015 році та стан підготовки до весняно-польових робіт у 2016 році.

Заступник директора з наукової та інноваційної діяльності  ІСМАВ Анатолій Москаленко зупинився на використанні інноваційних розробок вчених інституту в сучасних аграрних технологіях.  Він акцентував увагу присутніх на використанні мікробних  препаратів землеудобрювальної та захисної дії, біологічних консервантів та високоякісного насіння ярих культур. Він навів численні приклади високоефективного застосування наукових розробок чернігівських мікробіологів.  Зокрема, в Ніжинському районі активно впроваджують препарати інституту відокремлений підрозділ НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» та науково-дослідна станція Інституту овочівництва та баштанництва «Маяк».

Начальник відділу землеробства, інженерно-технічного забезпечення та безпеки праці Департаменту АПР облдержадміністрації Олександр Щербатий охарактеризував забезпеченість сільськогосподарських підприємств області якісним насіннєвим матеріалом ярих культур.

Підсумовуючи засідання, голова райдержадміністрації В’ячеслав Івашин подякував аграріям району за їх роботу у 2015 році та висловив сподівання на подальшу дієву співпрацю у поточному році. Очільник району звернув увагу керівників сільгосппідприємств на необхідності застосування в практиці сільськогосподарського виробництва сучасних інноваційних розробок науковців ІСМАВ НААНУ.