23 травня 2019 року кандидат ветеринарних наук, завідуюча лабораторією пробіотиків ІСМАВ НААН Наталія Кравченко та провідний економіст відділу ЕІВМІ та ОПНК Юля Захарченко взяли участь в обласній виробничій нараді по кормозаготівлі та розвитку молочного скотарства, яка пройшла на базі ПСП “Авангард” ( с.Курінь Бахмацького району Чернігівської області).
У заході взяли участь директор Департаменту АПР Чернігівської ОДА Юрий Вадимович Ткалич, голова Бахмацької РДА Тетяна Неділько, голова Курінської сільради Леонід Удовенко, директор ПСП “Авангард” Василь Булах, представники компаній «Пьотінгер-Україна», «КВС-Україна», «Біомін-Україна», «Екипагро», «Делаваль-Україна», представники сільгосппідприємств, які займаються тваринництвом.
Наталія Кравченко ознайомила всіх присутніх з мікробними препаратами для кормовиробництва, які розроблені вченими нашого Інституту, та висвітлила питання щодо ефективності їх впровадження в практичну діяльність при виробництві продукції тваринництва.
На нараді були обговорені питання заготівлі кормів, технології їх якісного зберігання, проект модернізації тваринницької ферми під систему WMC, проблеми молочного бізнесу та шляхи покращення його рентабельності.
На практиці було продемонстровано процес заготівлі зеленої маси на сінаж у траншеї, ознайомлено з технологією утримання, мікроклімату та годівлі молочних корів.