Обласна нарада з питань організації заготівлі кормів та розвитку молочного скотарства відбулася 30 травня 2017 р. на базі СТОВ «АФ «Горизонт» (с. Липове Талалаївського району).

В нараді взяли участь співробітники Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА, керівники Талалаївської райдержадміністрації та районної ради, начальники підрозділів райдержадміністрацій області з питань АПК, керівники сільськогосподарських підприємств, що займаються молочним скотарством, представники наукових установ та підприємств-виробників обладнання та різноманітних засобів для тваринництва.

Учасники заходу отримали інформацію про сучасні технології заготівлі сінажу та ведення скотарства, обмінялися власним досвідом.

Директор Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН Віталій Волкогон розповів про сучасні розробки мікробіологів для кормозаготівлі, переконливо довів необхідність застосування мікробних препаратів для консервування кормів з метою кращого їх збереження, підвищення поживності і, в результаті, зростання продуктивності тварин.

Завідувач лабораторії пробіотиків ІСМАВ НААН Наталія Кравченко детально розповіла про практичні аспекти застосування біопрепаратів при заготівлі кормів та їх особливості в різних технологічних умовах.

Після теоретичної частини учасникам наради було продемонстровано увесь технологічний ланцюжок заготівлі сінажу від поля до ферми в умовах ТОВ «АФ «Горизонт».