Нещодавно завідуюча лабораторією пробіотиків ІСМАВ НААН Наталія Кравченко взяла участь в обласній нараді по кормозаготівлі та розвитку молочного скотарства, яка пройшла на базі ПСП «Пісківське» (Ніжинський р-н, Чернігівська обл.).
В заході взяли участь представники Департаменту АПР Чернігівської облдержадміністрації, Прилуцької, Ніжинської та Новгород-Сіверської райдержадміністрацій, керівники та спеціалісти з питань тваринництва сільгосппідприємств, що розвивають молочне скотарство в області, а також представники «Асоціації виробників молока України» та компаній виробників сільськогосподарської техніки.
Учасники обласної наради обговорили тенденції розвитку молочного бізнесу в умовах війни, плани заготівлі кормів для тварин на зимово-стійловий період та інші. Кандидат ветеринарних наук Наталія Кравченко розповіла про практичні способи та переваги використання біологічних консервантів на основі штамів пробіотичних бактерій, виділених на території України, які розроблені вченими-мікробіологами нашого Інституту.
Також було проведено демонстрацію процесів скошування, ворушіння, валкування та підбирання зеленої маси бобових трав. Окрім того, всі охочі побачили процес консервування зеленої маси на сінаж у траншеї з використанням сучасної техніки для її трамбування та ознайомились з технологією утримання та годівлі дійних корів.