Сьогодні заступник директора Інституту з наукової та інноваційної діяльності Юрій Халеп взяв участь в проведенні он-лайн брифінгу Тимчасово повіреного у справах України в Ефіопії Олександра Босака Вихід на ринок та ведення бізнесу в Ефіопії». Організатором заходу виступила Рада експортерів та інвесторів при МЗС України.

Попри певні технічні проблеми (в Ефіопії розпочався сезон дощів, що негативно позначається на якості роботи Інтернету) Олександр Босак у своїй презентації детально ознайомив учасників брифінгу з економічним потенціалом цієї країни, умовами ведення бізнесу, можливостями для експортерів. Його доповідь була доповнена змістовними виступами співробітників інших дипломатичних та торгівельних представництв України в Ефіопії. В цілому учасники брифінгу отримали багато кваліфікованих порад і рекомендацій щодо розширення можливостей присутності на ринку Ефіопії та отримали відповіді на свої запитання.

В процесі підготовки до брифінгу Інститут надав пропозиції щодо можливостей співпраці в аграрній сфері цієї країни: постачання сільськогосподарським товаровиробникам біопрепаратів для бобових, олійних, зернових культур та картоплі; розроблення нових препаратів для цукрової тростини та кавових насаджень тощо. Втім, на підставі інформації, отриманої під час брифінгу, зокрема щодо логістичних проблем в Ефіопії та труднощів з пошуком валюти для швидкої оплати за імпортовані товари, більш доцільним виглядає налагодження виробництва засобів біологізації безпосередньо на місці за ліцензійними угодами.