Круглий стіл на тему «Органічний сад і ягідник: від ідеї до проекту» відбувся 17 травня 2018 року на базі Чернігівської філії ДУ «Держґрунтохорона». Це вже четверта робоча зустріч, яку проводить Асоціація «Укрсадпром» в регіонах України. На теренах області зустріч проведено спільно з Департаментом агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації та Громадською організацією «Центр сприяння розвитку громад».

В роботі круглого столу прийняли участь також науковці, представники сертифікаційних організацій, виробники продукції для галузі, товаровиробники органічних фруктів та ягід і початківці, що прагнуть зайнятися цим видом діяльності.

Учасники заходу були ознайомлені як з інституційними й науковими засадами функціонування органічного садівництва та ягідництва, так і з практичними аспектами ведення галузі.

Представник Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН начальник відділу економіки, інтелектуальної власності, маркетингу та організації підготовки наукових кадрів Юрій Халеп розповів присутнім про перспективи застосування біологічних препаратів при вирощуванні багаторічних насаджень.

Усі виступи викликали велику зацікавленість аудиторії, про що свідчили численні запитання слухачів до спікерів.

В цілому ж усі присутні отримали багато корисної інформації, нових контактів і підкреслювали доцільність таких зустрічей.