29 березня 2016 року Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації проведено обласну нараду з питань особливостей виконання комплексу весняно-польових робіт у 2016 році, за участю директора Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України Миколи Кваша та першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича.

У вступному слові директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Хоботня зазначив, що 2015 рік був тяжким для аграріїв, але і за цих умов вдалось отримати позитивні тенденції і результати – аграрний комплекс вкотре продемонстрував свій потенціал та забезпечив достойні темпи розвитку.

Перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, подякував аграріям за їх роботу та побажав плідної праці та гарних врожаїв в 2016 році.

Директор Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Кваша в своєму виступі зазначив,  охарактеризував ситуацію по Україні вцілому та закликав аграріїв до спільної роботи.

В ході обговорення виступали представники Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААНУ Олександр Бердніков – доктор сільськогосподарських наук, професор, член-кореспондент НААНУ, завідуючий лабораторією агрохімії та Анатолій Москаленко – кандидат економічних наук, доцент, заступник директора з наукової та інноваційної діяльності. Вони детально висвітлили особливості посівної компанії поточного року та інноваційні розробки, використання яких в практиці сільськогосподарського виробництва забезпечує не тільки значні прирости врожаїв сільськогосподарських культур, збільшення надоїв молока, покращення якісних характеристик продукції, а і забезпечує рентабельне виробництво продукції рослинництва і тваринництва.

В обговоренні також прийняли участь директор Носівської Селекційно-дослідної станції Миронівського інституту пшениці імені В.М.Ремесла НААНУ Наталія Буняк, заступник директора філії Чернігівський обласний державний центр експертизи сортів рослин Українського інституту експертизи сортів рослин Андрій Клочко,  начальник відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління Держпраці у Чернігівській області В’ячеслав Бородавко.

Також з своїми презентаціями виступили представники Аграрного фонду та Державної продовольчо-зернової корпорації України, представники компанії УКРАГРО НПК, ТОВ УКРСІЛЬГОСПМАШ, ТОВ УКРАВТОНОМГАЗ та представники банківської сфери.

Підводячи підсумки наради, директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Хоботня висловив сподівання, що отримана інформації сприятиме успішному проведенню комплексу весняно-польових робіт та розвитку аграрної галузі області в цілому.