Сьогодні, 22 листопада 2019 року, директор ІСМАВ НААН Анатолій Москаленко, завідуюча лабораторії ґрунтової мікробіології Світлана Дімова та головний науковий співробітник лабораторії рослинно-мікробних взаємодій Євгеній Копилов взяли участь у Регіональному інноваційному форумі: «Формування ефективної інноваційної екосистеми як складової інвестиційного розвитку регіону», який пройшов у конференц-залі АТ «Полікомбанк».
У Форумі взяли участь голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, заступниця голови правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Яна Підлісна, науковці, автори startup проектів, підприємці, експерти у сфері інновацій, представники органів влади.
Під час панельних дискусій учасники форуму обговорили актуальні тенденції інноваційного розвитку, екосистему інновацій: наука – інновації – бізнес, наявні фінансові інструменти підтримки інновацій та підприємництва, регіональну інфраструктуру для розвитку підприємницьких ініціатив та створення інноваційних продуктів.
Анатолій Москаленко взяв участь у дискусійній панелі про екосистему інновацій: наука – інновації – бізнес та виступив з доповіддю: «Трансфер технологій виробництва сучасних біопрепаратів на прикладі секції науково-інноваційного розвитку агропромислового комплексу Чернігівської області Північного міжрегіонального наукового центру НААН України», яка викликала жваве обговорення присутніх.
У рамках Форуму були підведені підсумки конкурсу інноваційних проектів «Краща інноваційна розробка регіону». Інноваційний проект, який представили науковці Інституту «Біологічний препарат Хетомік – ефективний засіб захисту сільськогосподарських рослин від збудників хвороб та підвищення їх продуктивності» на основі біологічних мікроорганізмів, який здатен боротися зі шкідниками та захворюваннями сільськогосподарських рослин, тим самим повністю замінюючи використання хімічних речовин, зайняв друге місце.
Крім того, учасники могли познайомитись з бізнес-партнерами та знайти нові можливості для інвестицій, обмінювались досвідом та презентували інноваційні рішення.