21 листопада 2018 року заступник директора з наукової та інноваційної діяльності ІСМАВ НААН Анатолій Москаленко взяв участь у селекторній нараді в Департаменті АПР, екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА, яку проводив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета з керівниками обласних Департаментів АПК та Українського державного фонду підтримки фермерських господарств.
В нараді прийняли участь директор департаменту Юрій Ткалич, заступник директора департаменту Олег Крапивний та профільні спеціалісти департаменту.
На нараді були розглянуті питання виконання державних програм підтримки і розвитку фермерства. Зокрема, було відмічено велике значення розвитку дорадництва і необхідність запровадження обласних програм розвитку дорадництва за рахунок коштів обласних бюджетів. В поточному році лише у Вінницькій, Полтавській і Чернігівській областях дорадчі служби надали послуги фермерським господарствам і претендують на часткове відшкодування понесених витрат.
Детально були розглянуті і інші програми підтримки фермерства.