Заступник директора з наукової та інноваційної діяльності ІСМАВ НААН Юрій Халеп взяв участь у засіданнях тематичних підгруп по стратегічній цілі “Прискорений інноваційний розвиток пріоритетних галузей” в рамках Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2027 року, які пройшли 26-27 вересня 2019 року в Агенції регіонального розвитку Чернігівської області.
В роботі заходу взяли участь представники бізнес-середовища, наукових та освітніх закладів аграрного профілю регіону, обласних органів державної влади за консультаційного супроводу експертів Європейської Комісії «Спільний дослідницький центр», Команди підтримки реформ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, ГО «Український інститут міжнародної політики».
На зібранні були обговорені практичні проблеми та перспективи двох визначених пріоритетних напрямів смарт-спеціалізації розвитку регіону – «Нарощування виробництва якісної сільгоспсировини та розвиток її поглибленої переробки» і «Розвиток «зелених» технологій».
Юрій Халеп ознайомив присутніх з можливими напрямами співпраці науки та бізнесу, пропозиціями чернігівських мікробіологів для агропромислового комплексу області.