Заступник директора з наукової та інноваційної діяльності ІСМАВ НААН Юрій Халеп взяв участь в роботі наради-семінару для сільськогосподарських товаровиробників, організованої Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області на базі Носівської селекційно-дослідної станції МІП ім. В.М. Ремесла НААН.
Директор станції Наталія Буняк ознайомила учасників наради зі значенням селекції та насінництва для ефективного виробництва продукції рослинництва, окреслила основні проблеми галузі.
Співробітники Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області висвітлили вимоги дотримання прав на сорти рослин як об’єктів інтелектуальної власності, ліцензійних договорів та патентного права; нормативні засади обігу насіння та садивного матеріалу й запобігання обігу контрафактного насіння; основні положення законодавства щодо правильного поводження, ввезення, реєстрації ГМО, запобігання поширенню та використанню незареєстрованих ГМО суб’єктами господарювання.
Юрій Халеп представив учасникам наради наукові розробки чернігівських мікробіологів для комплексу весняних польових робіт та кормозаготівлі, ефективність яких щодо підвищення урожайності та якості продукції вже доведена практикою успішного застосування в усіх регіонах України та за її межами.
Представники комерційних структур ознайомили присутніх зі своїми пропозиціями для весняної посівної кампанії. Після закінчення пленарної частини наради гості ознайомилися із складським господарством станції, умовами виробництва та зберігання насіннєвого матеріалу.