Заступник директора з наукової роботи ІСМАВ НААН Сергій Козар, голова РМВ ІСМАВ НААН Ганна Цехмістер та секретар РМВ ІСМАВ НААН Василь Сидоренко взяли участь у круглому столі «Говоримо щоб жити», організований Радою молодих вчених при Чернігівській ОДА.
В заході взяли участь представники Управління освіти і науки при Чернігівській ОДА, наукових установ, держустанов Міноборони, навчальних закладів, волонтери, психологи, військові журналісти та історики.
Метою круглого столу було донести важливість правильної інформаційної політики для побудови миру в Україні у зв’язку з ситуацією, яка склалась з Російською Федерацією.
Сергій Козар виклав своє бачення науковця і громадянина на загрози Україні в інформаційній війні з РФ та напрямки протидії їм. Навів історичні факти боротьби українців за незалежність нашої країни та наголосив про необхідність участі молоді в захисті національних інтересів, рідної мови і культури. Учасники також провели дискусію з цього питання, на якій виступив Василь Сидоренко.
За підсумками круглого столу всі подякували нашим захисникам і захисницям та привітали зі святом.