Завідуюча лабораторією пробіотиків ІСМАВ НААН, кандидат ветеринарних наук Наталія Кравченко взяла участь у обласній нараді по кормозаготівлі та розвитку молочного скотарства, яка пройшла 25 травня на базі ПрАТ «Кремінь», директором якого є Олександр Сенчик (Прилуцький район Чернігівської області).
У нараді взяли участь заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко, заступник директора Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Олег Крапивний, голова Парафіївської селищної ради Галина Петруша, представники господарств молочного тваринництва та комерційних структур, які пропонують техніку та консерванти для заготівлі та зберігання кормів для корів.
Учасники наради обговорили проблемні питання у своїй роботі, поділились своїм баченням та шляхами їх вирішення в сучасних реаліях, особливо при введенні в дію закону про ринок землі, ознайомились з державною та фінансовою підтримкою у галузі тваринництва та кредитами, які надаються агровиробникам для підтримки та розвитку фермерських господарств.
Наталія Кравченко у своєму виступі висвітила особливості застосування біоконсервантів на основі пробіотичних штамів бактерій, розроблених у нашому Інституті, та наголосила на їх перевагах над деякими аналогами, які широко використовуються виробничниками в Україні, зокрема, на ефективності, зручності у застосуванні та нижчій ціні.
Директор ПрАТ «Кремінь» Олександр Сенчик ознайомив учасників з роботою свого підприємства, а представники компанії PÖTTINGER провели демонстрацію сільськогосподарської техніки для заготівлі кормів.