Директор ІСМАВ НААН Анатолій Москаленко взяв участь у Регіональному форумі “Органічна Україна 2021. Чернігів”, який пройшов в он-лайн форматі 25 серпня 2021року, задачею якого є розкриття можливостей органічного виробництва та потенціалу реалізації: перспектив та ресурсів.
В заході взяли участь представники Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА, державної політики, громадських спілок та програм, які займаються питаннями органічного виробництва, а також представники органічного бізнесу та місцеві органічні виробники.
Анатолій Москаленко ознайомив учасників форуму з науковими розробками вчених-мікробіологів ІСМАВ НААН для органічного виробництва, які широко використовуються не тільки в Україні, а і в країнах ЄС. Також порушив питання удосконалення законодавчої бази державної підтримки виробників органічної продукції, яке викликало жваву дискусію учасників.
Також учасники форуму обговорили ряд важливих питань по органічному виробництву: споживання органічної продукції на внутрішньому ринку, законодавче регулювання та фінансова підтримка, сертифікація органічного виробництва, як перейти на органічне виробництво. Виробники органічної продукції поділилися практичним досвідом та проблемами органічного вирощування та виробництва. Всі учасники отримали корисну інформацію та досвід щодо органічного виробництва в Україні.