Cпівробітники нашого Інституту взяли участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Екологічна безпека та збалансоване природокористування в агропромисловому виробництві», яка присвячена вирішенню актуальних проблем екологічної безпеки аграрного виробництва у сучасних умовах, збалансованому природокористуванню та охороні навколишнього природного середовища. Захід проводив Інститут агроекології і природокористування НААН. Відкрила конференцію директор ІАП, доктор економічних наук, професор, академік НААН Оксана Дребот, яка подякувала організаторам і учасникам за активну екологічну позицію, зацікавленість проблематикою, а також побажала всім успішного проведення заходу та всіляких гараздів.
Серед учасників конференції на ряду з вітчизняними вченими були представники Японії, Канади, Польщі. Науковці ІСМАВ НААН представили у форматі он-лайн та заочної участі 8 робіт.
В урочистому відкритті заходу з вітальним словом до учасників конференції звернувся директор нашого Інституту Анатолій Москаленко, в якому від імені колективу Інституту подякував організаторам за запрошення прийняти участь в конференції, знайомство з програмою якої показує, що склад учених, широта й глибина запропонованих для дискусії наукових ідей підтверджують надзвичайну злободенність та цікавість заходу. В кінці вітальної промови він побажав учасникам та гостям конференції вдалих доповідей та гарячих дискусій, морального та інтелектуального вдоволення!
Також з доповіддю про вплив бактеризації новими штамами Ensifer meliloti насіння гуньби сінної на продуктивність рослин виступила науковий співробітник лабораторії фізіології мікроорганізмів, доктор філософії Ольга Логоша. Учасники конференції обговорили широке коло актуальних наукових проблем і запропонували реальні шляхи їх вирішення.