Заступник директора з наукової та інноваційної діяльності ІСМАВ НААН Юрій Халеп взяв участь у першому засіданні робочої групи з розробки проєкту Довгострокової комплексної стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2070 року, яке пройшло 25 березня в Чернігівській ОДА.
Ініціатором проєкту є Комітет з питань формування і реалізації державної політики Громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації. Голова Комітету Володимир Демиденко ознайомив присутніх із цілями та задачами проєкту, наголосивши, що: «Відсутність публічної та прозорої довготривалої стратегії, спрямованої на поліпшення життя людей, дозволяє реалізуватися, зокрема на теренах області, іншим – «тіньовим» стратегіям, спрямованим на задоволення кланових інтересів їх розробників».
Оскільки головним інструментом реалізації Стратегії є інноваційний розвиток, то для роботи на перших етапах її розробки ініціатори запросили представників наукових установ та наукового сектору ВНЗ Чернігівщини.
Під час наради були обговорені організаційні питання з формування і визначення базових принципів роботи робочої групи, технології створення стратегії та аспекти інформаційно-правового і кадрового забезпечення її розроблення. В процесі засідання відбулася жвава та конструктивна дискусія по всьому переліку зазначених питань. За підсумками наради було визначено коло першочергових завдань (місія, мета, стратегічне бачення, критерії та показники реалізації Стратегії тощо), підходи до вирішення яких учасники робочої групи повинні підготувати до наступного засідання.