Директор ІСМАВ НААН Віталій Волкогон та заступник директора з наукової та інноваційної діяльності Анатолій Москаленко 3 квітня 2018 року взяли участь у семінарі – нараді: “Державна підтримка аграрного сектору економіки у 2018 році”, який пройшов у Департаменті агропромислового розвитку Чернігівської ОДА.

У нараді брали участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, перший заступник голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко, голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Чернігівської області Іван Якуб, директор Департаменту АПР Чернігівської ОДА Юрій Ткалич, представники профільних установ та організацій, фермери.

Віктор Шеремета розповів про механізм розподілу державної допомоги виробникам сільськогосподарської продукції, акцентуючи увагу присутніх на напрямках державної підтримки фермерів. Говорили на заході і про розвиток рослинництва, зокрема підтримку вітчизняної селекції та нішові культури. Значна частина семінару була присвячена особливостям реалізації державних програм через банківські установи та кредитуванню сільськогосподарських виробників. Зацікавленість учасників викликала доповідь Віталія Волкогона «Особливості проведення весняної посівної компанії», в якій були висвітлені основні агротехнічні заходи, які необхідно провести при вирощуванні сільськогосподарських культур з метою отримання високих урожаїв. Учасники семінару також отримали інформацію щодо забезпечення весняно-польових робіт мінеральними добривами, засобами захисту рослин, нафтопродуктами та сільськогосподарською технікою.